Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

You can`t use up CREATIVITY..the more you use ,the more you have....
  0 0
 • 01/22/18--08:23: Her kommer vinter`n !
 • I skrivende stund daler snøen tett ned utenfor vinduene her og vi opplever skikkelig vinter . Jeg synes vinteren er vakker på denne måten og hadde håpet vi kunne hatt det slik en stund..men dessverre ventes det regn i de kommende dagene og da er det ikke bare hyggelig å ferdes ute. Så derfor nyter man det man opplever nå og noen fine vinterbilder er blitt foreviget...
   Synes denne lille plassen er veldig koselig på vintertid også og Maja og meg tar stadig en tur ut her. Hun løper og koser seg i snøen og er ikke lett å holde øye med da hun går i ett med alt det hvite :)
   Lille Majajenta som er blitt 9 mnd nå.
   Julelysa har vel aldri fått stått så lenge som i år.....synes bare det er så utrolig fint og stemningsfullt i denne mørke tiden vi nå er inni . De får stå ut januar.....:)
  Dere skjønner jo at jeg koser meg her på denne tiden også  , gjelder å bruke de mulighetene man har rundt seg :) Det hadde jo vært trist om det bare skulle stå her å vente på våren.....
  Nybakte boller og kakao.....ååå det er kos det :)

      Snurrebollene har jeg bakt med makronefyll og er blitt en stor "hit" her hjemme...og boller med sjokoladebiter .....men så kan man ikke gå feil med gjærbakst heller :)


  Og her står Maja å speider fra favorittplassen på kjøkkenet...eller er det lukta fra bolledeigen som står til heving i vinduet hun har fått teften av :)

                                                    Fine vinterdager til deg der ute gode,
                                                                    varme klemmer fra

                                                 VIBEKE


   

  0 0
 • 01/26/18--11:28: Vårlig blomsterglede !

 • Jeg er veldig svak for vårblomster og bringer de inn så tidlig som mulig. Disse hvite vårblomstene er fra Plantasjen i Skien og her er tulipaner, anemoner , svibler og mucari i herlig vårlig blanding..   Skjønne blå mucari er bare nydelige i denne flotte keramikk blomsterpotta fra Plantasjen Skien. Vokspapiret som ligger rundt planten er fra Panduro. Et herlig papir jeg liker så godt å bruke til ulike dekorasjoner o.l


   En liten ommøblering har skjedd i stua...De tallerkenhyllene tror jeg har vært rundt omkring i hele huset snart :)

  Jeg er glad i å bruke striesekker i interiøret og bruker de på flere forskjellige måter.. Her har en gammel stol fått nytt trekk av en gammel striesekk og i sofaen ligger en pute. Jeg har planer om å trekke om en gammel rokokkostol i nærmeste fremtid også. Men først må jeg bestemme meg for hvilken farge den skal få, for det blir ikke lett å male den når trekket er satt på .

  Jeg er blitt veldig glad i fargen "Grainsack" fra Milkpaint . Lintøyskapet her er malt i den fargen og kan bli den utvalgte fargen for rokokkostolen også...:)
  Nå står helgen for tur her og den skal nytes...tror det blir både en tur på Antikkmessa her i Porsgrunn og selvfølgelig en tur ut i orangeriet....Vårvekstene må jo sjekkes :)

                                                        
                                        GOD HELGKLEM
                                         FRA VIBEKE   

   

  0 0
 • 02/04/18--12:33: Lengter....

 • Jeg legger ikke skjul på at lengten etter vår i år er stor....og skaper som vanlig litt vårlig stemning inne på denne tiden av året :)  På kjøkkenbenken står skjønne blomster,  herlige tekstiler og nydelige telysholdere fra Myrullpikene.

  Tre skjeer fra Myrullpikene og tre tallerkner fra Siloen Heggetveit Gårdsbutikk er også koselig å ha fremme.  Tøyserviettene er fra Zara Home . Nydelige i sin skjønne blåfarge og er flittig i bruk her hjemme hele året.
  I orangeriet er det også vårlig med vekster og spiring i alle krukkene her...så gøy å følge med :)
  Denne er vel kjekk og dekorativ ? På Myrullpikene sin nettsiden kan denne bestilles ;)
  Vakker keramikk i herlige farger og som dere ser er det fortsatt litt igjen for salg. Ta gjerne kontakt på mail om du er interessert .

  Full fart rundt bena mine her inne...det sørger denne søte lille jenta for :)

  Nydelige svibler i skjønne farger, disse er fra Plantasjen Skien.

  "Hei,heiiiii!Hva skjer her ?"
  Ikke den ting hun går glipp av...:)


  Nå er denne stolen
  klar for å få
  en skikkelig "make over".
  Nå er den milkpaintet
  med "farmhouse white"
  og står nå
  klar for å bli
  trukket om med
  gamle striesekker.
  Så spennende å se når
  den blir ferdig :)
  Stemningsbilder fra kjøkkenet og koselig å tenne lys i skumringstiden. Disse lysestakene er også fra den skjønne butikken til https://www.myrullpiken.no/ .


  Fine februardager til dere alle med favorittfargen i LYSEBLÅTT  !

  VARME KLEMMER FRA VIBEKE

  0 0
 • 02/11/18--10:51: Vakker forvandling !
 •  
  Husker dere denne fra
  forrige innlegg?
  Ja SÅ vakker forvandling
  kan man altså få
  med litt maling og
  nytt stoff ! 
   Det er Kaja Berntz som har trukket om denne herligheten med en gammel melsekk, og gjort den  så utrolig fin .
   Maja er ofte fast inventar i den nye stolen, den slo jammen an hos henne også :)
  Det er på kjøkkenet den har fått plass....men å finne riktig plassering er ikke så lett....Vi prøver litt her og der... Her hører den i alle fall hjemme :)


   Med snøkaos utenfor ligger Maja rett ut her og nyter varmen fra peisen her inne....


   Nydelige Murica på bordet...det blir "noen "av de i denne tiden. Synes de er så skjønne ! Den hvite "nye"blomsterpotta er fra Myrullpikene. Så herlig og rustikk !

   En ny skatt fra Tveberg Antikk en gammel taburett i høy modell , har fått et strøk med Fusion Mineral paint i fargen Bedford. Samme som det store skapet her inne. Veldig kjekk å ha her og jeg har allerede prøvd den ut ved å sitte ved kjøkkenbenken å jobbe.   Før jeg ga den noen strøk med dennne herlige malingen hadde den gjennomgått en del forvandlinger....jeg kunne skimte både rød og brun maling.


   At det ble peis på kjøkkenet den gang vi bygde huset vårt for snart 17 år siden ,har vi aldri angret på...den gir såååå mye kos og glede.
                                                     Fin ny uke alle sammen !

                                KLEMMER VIBEKE

  0 0
 • 02/25/18--10:08: Snart mars...og snart vår ?

 •  Nå har jeg gjort ting jeg ikke kan igjen...men har du skapergleden i deg må man bare "få" ting ut av systemet...:) Vottene er et prosjekt av svigermor og meg...hun har selvsagt strikket og jeg har brodert...og det er det med brodering jeg ikke kan, men bare "må" prøve på. De er en gave til en god venn som elsker slike farger og da syntes jeg det er litt moro å bidra litt på gaven hun skal få. Dette er nok ikke mitt siste broderiprosjekt for dette var utrolig gøy og avslappende. Og øvelse gjør jo mester som vi vet....:)

  Den lille lykta er ny og kommer fra Myrullpikene . Og her sitter all vinterpynten  virkelig godt fast i all snøen...
  Som dere sikkert får inntrykk av har vi enormt mye snø her i år , og jeg er meget forsynt av all denne snøen for i år....Nå vil vi bare ha vår men dessverre tror jeg den kommer veldig sent i år..Derfor fortsetter jeg med å fylle huset med vårvekster slik at man nyte våren litt innendørs.

   Elsker mucari , "puselabber" og snøklokker....og sammen med rustikk keramikk og gammelt tre blir det herlig stemning .   Den rustikke keramikken og tre artiklene er fra Cederberg Antik i Sverige og om ikke mange ukene skal vi ta turen dit igjen. Åååå som man gleder seg og denne gangen skal bilen fylles til randen igjen :) Virkelig en herlig følelse å komme dit og selvsagt komme hjem med de herligste skatter .  Øverst på bloggen har det kommet en hyggelig utmerkelse , I et meget flott selskap med flotte bloggere ,har jeg fått" AWARDED TOP 30 SCANDINAVIAN INTERIOR DESIGN BLOG . Veldig hyggelig å få i denne tiden som bloggen fyller syv år :) (Desverre får jeg ikke til å legge ut linken med listen over alle de 30 bloggene som er med , pc`n ville ikke samarbeide her ...:(  )

  Kjære alle sammen, tusen takk for alle hyggelig spor dere legger igjen , så utrolig gode og varme dere er.

                                       Varm klem til dere alle ,fra  VIBEKE 

  0 0

  Å så svak jeg er for denne kombinasjonen...gult og blå nyanser i herlig symfoni ! Lengselen etter vår er jo så stor i år at et hjørne av kjøkkenet er blitt et vårhjørne. En rustikk bøtte er fylt med vårvekster som hver dag popper opp med nye små vårblomster. I leirkrukka spirer krokus og tulipanløker....så moro å følge med på det som spirer og gror.

  I gangen har den gamle kjøkkensofaen fått milkpaint fargen Bergere og er som et nytt herlig møbel i denne fargen. De støv gule tekstilene fra Home & Cottage gjorde seg så godt her nå og skapte et friskt pust av vår i gangen.
  Ikke bare kjøkken sofaen som har fått nytt liv her nå, det har også denne gamle pianokrakken. Den er malt med Fusion mineral paint i fargen Bedford. En gammel melsekk ble nytt trekk og jeg ønsket et litt "rufsete" utrykk på den ellers så elegante stolen.
  Her blir det spennende å følge med fremover og gleder meg til alt står her i sin vakre prakt. Faktisk har krokusen poppet enda mer opp med sin lilla blomst siden dette bildet ble tatt...så her går det unna :)
  For tiden jobbes det med et spennende prosjekt jeg gleder meg til å dele med dere. En del ting må komme på plass før vi kan slippe den spennende begivenheten...så noen uker ....da skal dere få vite :)

                                                    GO`klem fra   VIBEKE

  0 0

   For et år siden hadde jeg denne jenta på besøk og nå er hun her i igjen...og denne gangen i en nostalgisk vakker håndsydd kjole fra Myrullpikene . En fryd av en kjole , i lin og gammel rosa bomull og med små detaljer som gjør det lille ekstra. Den lilla frøkna her kler den bare så godt med sitt nostalgiske utseende og jeg klarer jo ikke å velge bare noen få bilder ....så derfor kommer det mange nedover her...:)


   Er det noe oppi disse lommene her tro ?
  Å neimen ! To søte lam.....


   Jammen var det ikke et påskeegg (også fra Myrullpikene ) her også , med spennende gotteri :)


   Maileg kaninen kommer også fra Myrullpikene og er veldig søt sammen med kjolen denne frøkna har på :)
   "Mamma ,hvorfor heter det puselabber "  ? Jo bare kjenn hvor myke de er, akkurat som små kattepus poter :)


   Kan du kjenne hvor myk den er når du holder den inni hånden din ?

   Åååå,  for ei go jente  :)
   Klart kaninen skal få kos....kjempe KOS skulle den få :)
  Barn altså....så naturlig, herlige ,morsomme og skjønne :) Er det rart jeg valgte å jobbe med våre små allerede som 18 åring. 27 år ble det i denne bransjen. Når jeg valgte å bytte arbeid for snart 8 mnd siden visste jeg at savnet etter disse ble stort...og det stemte. Men jobben jeg nå har er "snillere"med kroppen min og er en jobb jeg kan holde ut i med mine "skavanker"...Det var ikke et lett valg men i dag vet jeg at jeg gjorde det rette. Så derfor er det ekstra stas å få ei lita frøken som dette på besøk :)

                                                        KLEM VIBEKE 

  0 0

   Aldri har våren vært så etterlengtet som den er i år. Så når lyden av snø som smelter og fugelkvitter meldte seg ,ja da ble jeg bare så glad og enda mer inspirert ...slik blir det bilder med VÅR i  :)

  Oppi den gamle kexboksen fra Sverige har jeg puttet alle mine favoritt løkblomster . En slik kombinasjon er bare noe av det vakreste jeg vet og da kan man ikke la være å knipse....


   Jeg har kjøpt inn litt stoff fra Stoff & Stil i rutete  karryfarget. Dette har det blitt både kopphåndkler og putetrekk av.  Jeg er ikke flink til å sy men har alltid likt å skape med stoff i denne denne formen.
  Man kan ikke la seg stoppe selv om det kan bli litt skjevt her og der...så lenge det er til mitt eget bruk går det helt fint for meg :)   Fargene..strukturen...ja er det rart man bare blir salig av å beundre disse vakre små vårblomster :)  Nå skal dere få se mitt nye vakre, VAKRE keramikk laget av Gabi Rittmaier fra Tyskland !

  Jeg ble heeelt betatt første gang jeg så dette på Instagram og drømte om å eie et slikt selv. Så jeg tok kontakt med Gabi som viste seg å være en utrolig herlig dame og etter noen uker med kontakt er nå et vakkert fat og fire tallerkener blitt mitt ....Jeg føler meg virkelig heldig som kan beundre dette under hyggelige middager med venner og familie.   Alle tallerknene  er ulike og i en herlig vakker grønn glasur som forandrer seg i lystet man befinner seg i.

   Nå gleder vi oss til å ta fatt på påsken og helt klart skal dette få pryde årets påskebord mang en gang. Om du ønsker å kontakte Gabi finner du adressen hennes her .


  Denne påsken skal vi hygge oss med familien . Reise på innkjøpstur til Cederberg Antik i Sverige og jobbe med et prosjekt dere snart skal få vite mer om etter påske...:)

    Riktig god påske til alle der ute , må dere fylle den med ro og hygge med de du har kjær. 

                     VARM KLEM VIBEKE

  0 0
 • 04/02/18--12:21: Ny Vibeke Design butikk !
 • Ja så gjør jeg det igjen, åpner en ny Vibeke design butikk :)  Denne gangen ligger den i Porsgrunn sentrum i sjarmerende gamle lokaler som passer min stil prefekt.

  Siden jeg sist drev butikk har livet forandret seg på flere måter, jeg har byttet til en jobb jeg får litt mer energi av, og jeg har nå store unger som lever sine egne liv i helgene,hi,hi...og det betyr at mor kan gjøre det hun vil :) Foreløpig blir det åpent på lørdager men lokalet har potensialet til andre aktiviteter også. Dette ønsker jeg å dele med dere etter hvert. 
   Så her kommer de første bildene fra lokalet mitt! Gulvet her inne er skikkelig gammelt og slitt og passer utmerket min rustikke stil . Vi har nå også vært i Sverige hos Cederberg å hentet hjem flotte møbler og annet spennende brukskunst.


   Her blir det moro å bolter seg og skape inspirerende og vakre stillben til folket :)
   Lokalet har flere små rom som man kan skape ulike stemninger i .. :)

   Jeg er veldig fornøyd med tekstilene jeg har valgt ut i butikken alle puter,tepper og kopphåndkler er fra Boel & Jan . Nydelige farger og topp kvalitet.

   Mange varer er altså på plass og her noen flotte henge lysestaker fra Affari.


  Jeg har kun brukt ting jeg har fra før av i butikken og her er "pakkedisken"min :) Så nå skal den rustikke høvelbenken få et nytt liv her inne :) 

  Skiltet har jeg håndmalt selv og ønsket å ha et personlig uttrykk . Det henges opp i neste uke...og det gleder jeg meg veldig til.

  Så om ikke lang tid åpner jeg min fine butikk som jeg håper mange vil få glede av :)
  LØRDAG 14 APRIL kl 10 er åpningsdagen . 
  Adressen er Storgata 163 i Porsgrunn . Masse,masse velkommen alle sammen ! 
                            
                                KLEMMER FRA VIBEKE 
                        

  0 0
 • 04/22/18--09:56: Endelig VÅR i orangeriet !
 • Så har våren endelig meldt sin ankomst her hvor vi bor. Åååå noe så fantastisk å kjenne varmen og nyte tiden utendørs igjen, dette har vi ventet lenge på . Jeg har ikke så mye igjen av møbler igjen i orangeriet nå siden jeg har det meste i butikken , men den fine sjenken hører hjemme her så den får bli. Nå er der den fyldt med frodige vekster og det er slik planen skal bli her inne i tiden fremover ,masse vekster som skal gi glede og inspirasjon !
    Ved åpningen av Vibeke Design butikken var jeg så heldig å få flere skjønne blomster og noen har jeg plantet om . Så nå gjelder det å passe godt på de så de vokser seg store ,vakre og frodige.   Den herlige matta er fra Boel & Jan og den gir rommet et friskt lite pust med sine striper i herlig grønt .   Dette bordet er malt med bergere milkpaint og fikk stå ute i fjor sommer. Resultatet er blitt en fantastisk patina !


  Skjønne forglemmegei og narsisser....i herlige rustikke leirpotter.
   Det skjedde noe spesielt her i natt, jeg ble oppringt av politiet som kunne fortelle at det brant i bygningen jeg har butikken..og de ville at jeg skulle komme for å sikre ting . Når vi kom dit oppdaget jeg at det ikke gjaldt mitt lokale likevel og vi kunne reise hjem med hvilepuls igjen..Det hadde vært veldig kjedelig om dette hadde vært et faktum , da hadde nok denne dagen vært litt annerledes ..
  Heldigvis har ingen kommet til skade og butikken min er som den pleier , men trist er det når et gammelt bygg i byen vår får slike merkbare skader.

   Butikken har fått en "pangstart" og vi er utrolig fornøyd med at så mange har meldt sin interesse ..Vi kunne ikke ønsket oss en bedre start . Varene har gått unna og vi har allerede planlagt en tur til Sverige for innkjøp tidlig i mai. SÅ MORRO !!!


   Denne vakre skjenken ble solgt i går men flere møbelskatter er under arbeid , så her kommer noe nytt om ikke så lenge.
   Nå gleder jeg meg til neste lørdag hvor vi igjen håper på godt besøk i Vibeke Design butikken. Jeg har allerede rukket å bli veldig glad i dette stedet og koser meg stort når jeg jobber kreativt eller har hyggelige kunder på besøk... må jo bare si at jeg virkelig er  lettet at beskjeden vi først fikk i natt ikke stemte ...det hadde vært en brå slutt på mitt butikkeventyr i Storgata 163...


                                    FIN NY UKE ALLE SAMMEN !

                   KLEMMER FRA VIBEKE

  0 0
 • 04/29/18--12:32: Kom MAI du skjønne milde...
 •  Å så deilig med sol og varme og ledige dager som kan brukes til hva du vil.....Jeg merker jo at jeg har startet butikk på lørdager og må bruke søndagen min veldig godt fremover. Så i dag føler jeg at jeg har gjort ALT :) Men litt tid ble satt av til orangeriet også , jeg MÅ jo alltid inn der på slike skjønne dager som har her nå.

   I butikken har disse vakre blomstene fått glede folk på lørdag , men nå har de kommet hjem til oss...og fortsetter å glede oss her hjemme :) Virkelig vakre og er fra Mester Grønn.

   I fjor ble bordet her milkpaintet i blått og ble stående ute i "mye" vær..resultatet er da blitt enda mer patinert....og jeg bare elsker det enda mer :)
  De krokete grenene er fra vårt lille piletre og gjør buketten litt rustikk i den rustikke bøtta....

   fineste kombinasjonen jeg vet :)

  Snart har Vibeke Design butikken eksistert i en måned og jeg er super fornøyd med responsen butikken har fått. Så utrolig mange fine folk som har tatt turen innom og med gode ord på hjertet...Jeg setter stor pris på hvert besøk og gleder meg til hver lørdag fremover.

  Denne uken ventes nye spennende varer også, så vi titter nok innom her før helgen :)

                      Nå ønsker vi deilige MAI hjertelig velkommen !

                                                    KLEM FRA VIBEKE 

  0 0
 • 05/19/18--11:37: En smak av sommer
 •  Åååh ! Vi er virkelig inne i en periode med govær om dagen og rundt oss blir det bare grønnere og frodigere fra dag til dag...og i hagen har det våknet flere skjønnheter og forglemmegei er selvsagt en favoritt !    I denne tiden har jeg prøvd ut en ny farge fra milkpaint også , den heter Aviary . En nyyydelig farge jeg kommer til bruke mye av i tiden fremover.

   Den lille pianokrakken har kun fått en nytt trekk av en gammel melsekk  og med ett fikk den et nytt spennende utseende.
   Fantastisk blomstring ute nå....klart man må ta med seg en gren eller to hjem også :)


   En god venn kom til meg med dette gamle, slitte vinduet .Jeg ga det en grundig vask og skrapte vekk litt flasset maling og satt inn gamle herbarium bilder inn i rutene. Syntes det ble en rustikk og nydelig dekor  og i butikken finnes det nå flere varianter av disse.


  Vi har  hatt åpent i over en måned i Vibeke design butikken nå og vi har virkelig hatt besøk av mange. Handelen har gått strålende og vi har stor glede av å møte så mange positive og hyggelige mennesker. I morgen drar vi til Sverige og Antik Cederberg igjen for å fylle opp butikken med nye skatter igjen. Vi har planer om å ha åpent ut juni måned også, men i juli blir det stengt noen lørdager.
  Det vil det komme en oversikt over fremover. 
   Fantastiske tekstiler fra Boel & Jan ...glad jeg valgte nettopp de som leverandør.  Så flott kvalitet og uttrykk i disse varene som mange liker veldig godt . 


   Litt nye bruktfunn også i butikken nå.....Er de ikke skjønne ? :)


   Sjekk lille Maja i vinduet ! Mamma hvor skal du ?
   Dette flotte skapet ble egentlig solgt første dagen , men dessverre ble det ingen handel alikevel og er nå til salgs igjen....:) Det er en av butikkens store skatter og har fått mye oppmerksomhet. Det er jo ikke så rart....:) 
  Dette flotte bordet er også en skatt som mange beundrer :)
  Nå gleder vi oss til å fylle opp med flere spennende skatter og møte flere hyggelige folk i tiden fremover . Nyt de vakre ,lyse ,frodige  dagene fremover dere !


                                                         KLEM VIBEKE

  0 0
 • 06/09/18--13:43: Gleder fra hagen
 • Igjen blomstrer pionene i hagen og det er klart man må bare må forsyne seg..slik at man kan glede seg over de ute og inne :)   Den gamle brønnbøtta er så utrolig fin og gjør seg godt mot de majestetiske pionene.
   I orangeriet har deilige tepper kommet fram og dette er et "grannyteppe" som min kjære mamma har heklet til meg. Kurven er fra Antik Cederberg . Det er også knaggrekken og disse har jeg et rikt utvalg av i butikken.
   Vakreste Maja har i disse tider vært hos oss i et år, og for en fantastisk hund hun er ! Snill ,morsom og så utrolig god. Ja,vi kunne ikke fått en bedre hund etter alt vi opplevde når vår kjære uforglemmelige Nure gikk bort .
  Jeg kan ikke huske sist vi hadde slike varme dager som vi opplever her nå og vi blir litt "slått ut" ..Da er det godt å kose seg i hagen når temperaturen har senket seg om kvelden.
  I butikken går det bra og hver lørdag har jeg vært heldig med besøket, folk kommer gjerne langveis fra og det er utrolig gledelig. Fortsatt er det et rikt utvalg av keramikk, møbler og andre go`biter i butikken . I  hele juli vil det holdes stengt  og siste lørdag denne måneden vil vi ha noen gode tilbud på møbler ...for i sommer skal vi ut å jakte på nye skatter som vi kan fylle det hyggelige lokalet vårt med.
   Helt nytt i butikken nå er dette vakre keramikksettet fra Marrakech . Fantastisk fint i denne grønntonen . Fåes også i herlig blå,grå og rød. 

  Flotte Monica kom innom butikken denne lørdagen og hadde denne stilige skinnkjolen fra Gun Vik på. Så fantastisk i sin vakre gultone og både Gun og meg synes det er morro å se hvordan skinn og interiør kan passe sammen på denne måten.

                               Ønsker dere alle herlige sommerdager til vi ses igjen !
              VARME SOMMERKLEMMER FRA VIBEKE

  0 0
 • 06/23/18--12:59: TAKK alle sammen !
 •  Og den store "Takken "går til alle som har tatt turen innom Vibeke Design butikken i disse ni ukene jeg har hatt oppe ! Jeg har hatt gleden av å møte så mange fantastisk positive og gode mennesker i disse ukene . Enkelte har allerede blitt gode kunder og har kommet igjen flere ganger for både hyggelig handel og prat . Det settes stor pris på .


  Lørdag 30 juni er det siste åpningsdag her i butikken før jeg tar meg en velfortjent ferie. Vi kjører derfor fine sommersalgpriser på enkelte møbler disse siste lørdagene..for snart reiser vi ut for å fylle butikken med nye skatter for høsten. Butikken er åpen i august igjen .

  Og nå byr jeg på årets jordbærbilder...for det er ikke sommer uten jordbær altså  !   Ikke bare er de aldeles nydelige nå, men vakre også....også disse søte,søte markjordbærene da :)


  Fortsatt strålende sommerdager alle sammen ! Jeg titter nok innom flere ganger i sommer ,                                             VARM KLEM VIBEKE

  0 0

  Ohhhh ! Vi har den varmeste sommeren ever her...og jeg kjenner at det kan bli litt for mye for meg...Jeg liker nok vær med litt kontraster jeg :)

   I innlegget under her kommer det litt bilder fra både oppussing , matlaging og selvfølgelig blomster ...(har jeg noen innlegg uten blomster i da ? ) :)))))))


  På varme dager som dette smaker lett sommermat ekstra godt og her er en variant av gresksalat med spekeskinke... med masse deilig tilbehør....:)
  Grissini er et smakfullt tilbehør  og her har du oppskriften om du også vil prøve :

  350 gram hvetemel, 1 ts, salt , 2 ts sukker . Bland dette med 3 dl lunket vann, 3 sp olivenolje og 50 gram gjær. Heve ca 1 times tid. Del deigen opp i tre deler og
  kjevl  ut i rektangel form og dryss oppskåret  spekeskinke og ost før du ruller sammen delene. Gi hver og en grissini en liten vridnig før de legges på stekebrettet. Pensle med olivenolje tilslutt og dryss ønsket krydder over. Jeg har brukt ,basilikum, oregano og hvitløksalt .

  Super enkelt og super gode !

  Solsikker gir skikkelig sommerstemning på kjøkkenet nå for tiden !  I sommer har vi tatt litt tak både her og der her hjemme. Vi har pusset opp litt for at vi må...og litt for at jeg hadde lyst ,hi,hi  På verandaen har vi endelig funnet noen hagestoler jeg syntes passet vår stil her hjemme og storkoser oss på dager det går an å sitte her...:) Phu! den varmen vettu.....

  Stua har fått en ny farge på endeveggen i "Washed lin " og gir et rolig og lunt inntrykk.


  Litt mere spenstig oppussig har vi slått til med på mitt kreative rom ! Se på denne flotte tapeten fra Sanderson ! Jeg har lenge hatt lyst på den og nå  var den på salg....og da var det ikke noe mer å tenke på :)  Gjett om jeg gleder meg til å ta det skikkelig i bruk.....bitte litt kreativt har jeg fått til her inne, men denne varmen tar jammen på energien også ...

  Nå går jeg inn i  min siste ferieuke og det er da vi drar på innkjøpstur til Danmark.
  Denne gangen skal vi besøke en av Danmark sine eldste Antikkmesser i Løkken. Den begynner  2. og 3. august fra kl. 11 til 18 samt 4. og 5. august fra kl. 11 til 17. Den gleder jeg meg til å sjekke ut . 

  Vi skal holde oss i Skagen, Løkken og Lønstrup området denne gangen også, og gleder meg veldig til å se hva vi kommer over denne gangen....

  Det er jo heller ikke så lenge til butikken åpner igjen og  nå er jeg veldig klar for å fylle opp det hyggelige lokalet mitt med de herligste skatter igjen.
                        Fortsatt nydelig sommerdager !
                                     Klem fra Vibeke

  0 0
 • 08/12/18--04:48: Bondebryllup i Fjågesund
 •  Så skulle endelig det store bondebryllupet i Fjågesund skje...og jeg var både gjest og på  bryllupsoppdrag. En calkbord tavle ønsket brudeparet og 150 gjester varmt velkommen med solsikker !
  Og på et gammelt bord venter  sprudlende velkomstdrinker !
   Skjønne, hjertegode og vakre er dette brudefolket ..og på denne dag var de omgitt av feststemte folk som setter stor pris på å få dele dagen sammen med de.

  Her er de omgitt av sine flotte forlovere og Østenå Gård hvor bryllupet holdes skimtes i bakgrunnen..Det var første gang jeg besøkte dette vakre stedet, Fjågesund og jeg ble bergtatt fra første stund...Fra gården kan du se den gamle flotte kirken hvor vielsen ble holdt ,omgitt av majestetiske fjell...kan nesten ikke bli vakrere...
  Fra kirken ankom brudeparet i en sjarmerende gammel bil kjørende opp til gården..

   Og hurrarop og klapping fra 150 gjester kunne høres i hele Fjågesund ...


   Tavlene var plassert rundt omkring på gården og her er ved inngangen til låven hvor selskapet skulle holdes. Solsikkene gikk igjen både inne og ute.
   Nok engang ble mine gamle  Norgesglass og saft/melkeflasker brukt til å dekorer med og her kom de virkelig til sin rett i dette rustikke miljøet.
  Ikke så lett å fange stemmnigen her inne fra når mørket falt på...men kjæer tiiid ,så koselig det var med alle lyslenkene som ble brukt både i tak ,vegger og på bord.

  Denne dagen ble bare helt magisk vakker på alle vis og jeg som er opptatt estetikk å elsker å skape vakre miljøer, storkoste meg her...Men det som satte mest spor var den varme stemningen som ble skapt av folket på denne dagen gjennom taler og sang med varme, morsomme ord . All gleden, varmen og kjærligheten som ble formidlet denne dagen vil jeg aldri glemme...

  Og festen fortsatte ut i de små timer fylt med flott ,fengende musikk fra gruppa " No Problem " . og både dansegulvet på tunet og baren ble flitting brukt :)


  Bryllup er GØY altså... og er evig takknemlig for at jeg fikk oppleve både å være til stede under dagen å få sette mitt preg i kulissene.

                                                KLEM fra VIBEKE

  0 0
 • 09/15/18--12:41: Vakre høsten

 • Velkommen inn i Vibeke Design butikken , hvor vakre høsten har tatt plass ! For ei som ELSKER høsten er jo dette bare en drøm å få bolter seg her inne med  alle disse herlige,varme fargene.

   De herlige tekstilene fra Boel og Jan , er det mange som har hatt sansen for denne høsten.
   I orangeriet koser jeg også med å lage dekorasjoner av hva naturen kan bringe i disse dager..
   og nå begynner virkelig de varme fargene å komme til syne . Bare å glede seg til fortsettelsen !
  Denne skjønne lille bondeestolen har jeg trukket om med en gammel linsekk.  Utrolig vakker i all sin vakre patina og bærer på masse historie..  Denne gamle fine gamle gyngestolen hadde et rødt trekk i 30-40 talls stil når jeg fant den på Østfold brukt og antikk i Skien.  Jeg ble så sjarmert av det vakre slitte, treverket og tenkte umiddelbart at den ville kledd å bli trukket om i et rustikk stoff. Her valgte jeg også å bruke gamle linsekker og det er Kaja Berntz som har gjort den strålende jobben med å trekke den om .
   GULT er en farge som har vokst veldig på meg de siste årene , og den gjør meg bare så godt !
  Derfor har tekstilsamlingen her blitt rimelig oppgradert i denne fargeskalaen de siste årene.

   Disse fatene kom jeg over på vår tur til Danmark i sommer , og er bare så utrolig flotte ! Nå er de på plass i butikken og skal ut å glede folket der ute. 

   Marokko fatene i grønt, blått og grått er veldig populære i butikken...og min favoritt er grønt ( kom kanskje ikke som noe sjokk ) !


  Ønsker dere alle strålende høstdager i møte og som jeg skrev på tavla i butikken min i dag :

                                                 IT IS UP TO YOU

                                     TO SEE THE 

                                 THE BEAUTY OF

                                  EVERYDAY THINGS 


                                      KLEM VIBEKE

                   

  0 0
 • 10/03/18--12:08: "Fall is my favorite color "
 • Ja, jeg elsker virkelig høsten ! Og i dagens innlegg tror jeg du kan få en god følelese på nettopp det :)
  Jeg elsker å gå tur på denne tiden og blikket er høyt og lavt når jeg er ute å rusler med lille Maja.
  Bladene her er funnet i grøftekanten og er blitt lagt i press i en ukes tid for ikke å krølle seg. Da blir de ekstra fine i dekorasjoner o.l og man kan ha glede av de vakre bladene lenge .
   Nå kan man bare ta seg en tur i skogen og lage seg en lekker høstbukett...en sann glede er det å leke seg med nyanser som dette.   Bordet på bildet er nå på plass i butikken og er milkpainted og antikkvokset etterpå. Den lille bondestolen har funnet seg en ny eier og flytter snart til Drammen :)
  En gammel kurv med høstnyanser på kjøkkenbordet sammen mekeramikkskåler  fra Indiska.

  Den gule fanakofta er også plass i butikken og svigermor har gjort en fantastisk jobb igjen :)
  Jeg har en følelse på at den ikke blir lenge i butikken.....:)


   Hvert lille blad er et kunstverk ....
  Mini gresskarene er vel skjønne...disse er fra Floriss.


  Jeg nyter hver ledige tid i orangeriet om dagene og må nok innrømme at noen tanker begynner å gå mot jul...
  Ja, jeg vet det er veeeldig tidlig....MEN det skal nemlig skje meget spennende ting der inne fra om ikke så lenge ...og jeg kan røpe at det har med jul å gjøre...Det GLEDES!!!
  Men nå prøver man å ta vare på de vakre høstdagene..


                             GO` KLEM FRA VIBEKE

  0 0
 • 10/28/18--12:50: Forsmak på julen.....
 •  Denne uken hadde vi et meget hyggelig besøk i orangeriet . Både Hageland og Fjuz Kommunikasjon  var her for å lage reklame film og ta bilder til reklame for Hageland Jul. Åååå, såå morro det var og dette ble en dag man sent vil glemme. Resultatet blir å se om ikke så lenge alle sammen ...Både litt skrekk og gru å se seg selv i en slik en setting må jeg innrømme....men aller mest er det morro og da kan man bare ikke la sjansen gå fra seg. 

  Det ble MAGI når Hageland sine lys , trær og annen "julestæsj"fikk pynte opp vårt lille hus....Gleder meg til vi skal sette i kontakten igjen, å la julemagien fortsette inn i desember :)   Denne uken fikk jeg en hyggelig overraskelse i posten , Nina Hartmann sin nye bok ! "Living with Swedish Antiques " 
  Den vakreste boken jeg noensinne har eid og som gjorde denne dama aldeles tårevåt av begeistring ....Helt fantastiske bilder er tatt av hennes mann Tore Sundgren og jeg er virkelig imponert over hva de har skapt sammen, snakk om et drømmeteam ! 


  Så sart, delikat og vakkert ....... Jeg ble ikke mindre begeistret for svenske gamle skatter nå , heller tvert imot ! 
   Boken kan bestilles her og om det er noe du bør ønske deg til jul , må det vel være denne :)
  En tidløs og vakker bok du kan ha stor glede av resten av livet.

   Jeg som er så glad i å dekke bord måtte jo dekke et høstbord i år også . Inspirasjonen kom med de fantastiske bladene jeg hadde samlet på og lagt i press. Vakre ,gylne toner i både tekstiler og naturmateriale setter virkelig preget her. De herlige gresskarene er fra Hammond blomster her i Porsgrunn og har virkelig gledet både her hjemme og i butikken denne høsten.    Alle lykter og lysholdere finnes det rikelig av i butikken min ....og kan brukes hele året.


   Vakre lin kopphåndkler er fra Linspire og passer perfekt til de varme tonene i blomster og lysholder på skjenken her.


   Egentlig har det skjedd mye fint denne uka og sånn helt på tampen i dette innlegget vil jeg vise dere noen kunstverk av noen kofter fra min venn Kristin Wiola !
   Hun har nettopp kommet med en ny bok og inni der finner du disse vakre kreasjonene..
   Kofta her heter "Runddans " og er strikket i de skjønneste farger..Skikkelig høstkofte spør du meg.


   Se de flotte detaljene, helt i Wiola stil !   Her er "Rundblomst" og et et skikkelig kunstverk av ei kofte...Både farger og mønster her er helt spesielt . Kristin er så leken og kreativ i sin stil og fra første stund jeg så denne damas strikkekunst ble jeg fortapt.... En sann glede å få vise hennes verk her for dere. 

  Nå går jeg inn i min  mest hektiske, kreative, morsomme og muligens litt goslitne tid ...Det er myyye tanker om dagen og alle retter seg mot JUL !

  TORSDAG 8 NOV KL 18  ÅPNER VIBEKE DESIGN JULEBUTIKKEN også holder jeg det gående frem mot jul...

  Jeg vil komme tilbake når julebutikken er ferdig og gleder meg til å komme igang med ideene jeg har lagret en stund.... Derfor holdes butikken stengt neste lørdag ( 3 nov ) for å ferdigstille lokalet .

  KLEM FRA VIBEKE (ikke så lenge til "juleklemmen" kan begynne nå...hi,hi )

  0 0

  Så er vi igang med julebutikken og FOR en pangstart det har vist seg å være....Vi er helt overveldet over den store responsen ! To ganger har vi hatt åpent og allerede må vi bestille inn nye varer slik at vi har litt i desember også ...så utrolig gøy at jula i Vibeke Design butikken inspirerer. Bli med inn du også, og la deg inspirere og glede du også...:)    Tekstilene fra Boel   & Jan er veldig populære og disse har det gått mye av. Juletrærne med lys er
  vi gått tom for allerede, men nye er på vei og ventes inn før desember. 


   Amaryllis må man ha og gjør seg ekstra fine i disse glassvasene .Disse små lysholderne er også bestilt flere av, utrolig populære og inspirerer folk til å være kreative på denne måten og til andre dekorasjoner.

   Nye Vibeke Design julekort er på plass med Vibeke Design årskalender .
  Trestjernene er så dekorative , her finnes to størrelser .

   Så er kalenderen kommet og i år finnes den også på engelsk. Om du ønsker å bestille kan man sende meg en mail på , Vibekedesign@hotmail.com
  Bli med inn i orangeriet hvor det forlengst er blitt pyntet til jul...og det pga besøket fra Hageland og Fjuz Kommunikasjon. Dagen ble virkelig en magisk fin opplevelse og  resultatet blir å se om ikke så lenge  :)


   Litt av den vakre keramikken fra Cederberg Antik  har jeg igjen i butikken...blir aldri lei den.


   Takkronen er utrolig populær i butikken og her har jeg sikret meg  en i orangeriet også. Så skjønn å pynte med de herligste naturmaterialer.  Det ble litt tidlig jul her på bloggen i år  og jeg kjenner det er deilig å omgi seg med litt varm juleinspirasjon i det grå og triste været vi har her om dagen.

                    KLEM FRA VIBEKE  0 0
 • 11/20/18--21:22: Rustikk jul på sitt beste !
 • Rustikk jul/vinter pynt som dette er bare nr 1 for meg ! Såå enkelt men sååå vakkert i sin enkelhet..og skal si disse lysestakene har fått stor oppmerksomhet :)

  Selger disse i butikken min og tror ikke det er mange igjen etter denne helgen...Gøy at noe så enkelt slår an!
  Så enkelt med så flotte disse reinsdyr lysestakene også .....passer perfekt til naturmaterialer som dette.

   Ei lita furugran i ei litt sliten terrakottapotte......så fint og enkelt på samme gang....
  MYE på programmet nå om dagen og her kommer en oversikt, åpent i Vibeke Design butikken på torsdag 22.nov 18-20, der vil mannen min stå denne kvelden ,siden jeg selv er på jobb.Julemesse på Gartnerløkka Dagsenter 22.nov  12-18 , hvor jeg jobber  . Lørdagsåpent i  Vibeke design butikken  10-14 også avslutter vi med julemarked på Brekka Gård 11-16.....

  Ja som dere skjønner det er MYE JUL nå og i tillegg sendes Årskalendere rundt omkring i verden.....
  Det er herlige travle tider med andre ord !  Jul har også begynt å snike seg inn her hjemme.....endelig!!!! sier nå bare jeg :)


                                    KLEM VIBEKE 

  0 0

   Så er vi godt inn i desember og jeg har altså ikke klart å få til en nytt innlegg her inne før nå....får nesten lyst til å unnskylde meg... men jeg har virkelig gode grunner i år....Aldri har jeg drevet butikk og jobbet ved siden på denne måten før...og dessverre har jeg følt meg veldig sliten..Men nå er den verste tiden over og jeg kan kjenne litt på det "normale" julestresset igjen,hi,hi..:) Desember for meg er å lage det hyggelig i heimen , være kreativ , være enda mer sosial med venner og bake (litt )...I år tror jeg at jeg skal få til disse tingene og under her kommer en god oppskrift på noe nytt jeg har bakt i år.

  Denne vakre duken er fra Linspire og heter "Sonja" , en skikkelig juleduk . Linserviettene er også derfra. 
   En fantastisk skjønn og gammel kakeboks er blitt "blomsterpotte" ....her på kjøkkenet.
   Jeg godt igang med juleboken "Snøsøteren " også.....bare nydelig skrevet og illustrert.

  Perfekt rødfarge det her...!

  MYK PEPPERKAKE, en variant av en deilig julekake jeg aldri har prøvd før ,og her finner du oppskriften .   Her har jeg dekorert med ostekrem glasur og tegnet  snøkrystaller med melis . Pepperkakemennene er "Bertil"pepperkaker med et ben som man stikker ned i kaken. Jeg har også dekorert disse med melis selv. Blander du melisglasuren med eggehvite er den lettere å dekorere med. 

  Kjære alle sammen , jeg kommer innom igjen og deler av vår jul her inne...Fortsatt nydelig adventstid alle sammen !  Årets første..... JULEKLEM FRA VIBEKE

  0 0
 • 12/18/18--10:06: Min jul med pepperkaker ! •  Nå er det ikke lenge igjen til den store juleaften....og som vanlig har denne måneden flydd avgårde...
  Heldigvis har jeg fått til de tingene jeg liker aller best og en av favoritt syslene er pepperkakebaking.
  I år har jeg nok laget mer en jeg pleier og fryder meg virkelig med dette....I år har pepperkaker en stor dominans i huset...og både stuen og kjøkken har fått sin kreasjon. Velkommen inn i min lille verden av pepperkaker !
   Her har jeg laget en halvsirkel av en liten eventyrby. Utenfor lusker små eventyrfigurer og små bukker på taket , det har lissom blitt et "must"når jeg lager pepperkakekreasjoner..Det blir både et barnslig men også et ekte utrykk fra min side...jeg kommer aldri til å lage det perfekte pepperkakehus, det har jeg ikke tålmodighet til, og liker nok at ting blir litt til imens arbeidet pågår...Jeg er nok litt rar sånn, men tror også dette er noe som skjer med kreative mennesker  iblant,hi,hi...
   Noen figurer popper opp her og der ,og denne lille gjengen drar du kanskje kjensel på...?Eller  ikke...? Om jeg sier Mummi kanskje ? :)
   En annen variant på et stettfat ble også til i år. En miniatyrby laget i sirkel. Jeg har også dekorert baksiden av husene slik at man kan nyte begge sider og i midten har jeg satt en liten telysholder hvor lyser skaper koselig lys gjennom vinduene..og om kvelden blir det litt magi her på kjøkkenet :)   Mailegnissene er en perfekt match med pepperkakeprosjektene synes jeg...litt morsomme,lekne og barnslige de også :)

  Dekorerte pepperkaker blir også bordpynt til jul , her er de sammen med linserviettene fra Linspire
   I stua står nå dette på plass, kan tro det lukter godt med pepperkake i vårt hus :)   Med bundet furukvist på en ståltråd, har jeg hengt mine dekorerte pepperkaker på et skap i stuen...syntes det ble både dekorativt og koselig .


   Om ikke mange dagene har vi juleaften her...og som dere ser er det meste klart her hjemme...

  Men jeg kommer innom igjen før jul for ønske alle dere fantastiske følgere god jul....Vi ses!                                       JULEKLEM VIBEKE

  0 0
 • 12/23/18--13:16: Det er JUL
 • Nå er alt klart for selve juleaften  her hjemme og jeg er innom for å ønske dere alle en fredfull høytid...
  Røde og ferskenfargede  amaryllis  med litt innslag av havrestrå her i år...En krans med havre og røde bær ble det også .   En gammel antikk juletrefot er blitt lysestake her i år . Så utrolig skjønn og nostalgisk.

   Disse gamle julekortene er fra 1930 tallet og skal si jeg ble glad når jeg kom over disse...Elsker jo bare slike gamle motiv. Nå er de hengt opp for å glede oss gjennom jula.   Julejenta mi er på plass her på kjøkkenet . Carl Larsson sin fantastiske figur har vært med meg siden jeg var veldig ung og fortsatt er hun min favoritt. Heldige meg fant denne tavlen på en gjenbruksbutikk i Gøteborg i fjor.   Nå ventes deilige , rolige juledager og dette har man sett fram til en stund  må jeg innrømme.
  Siden vi er så heldige å få snø her jeg bor , blir det helt sikkert noen gode turer i skog og mark også....er jo bare vakkert ute når alt er så hvitt og fint. 

  Kjære alle sammen , tuuuusen takk for alle besøk og tilbakemeldinger her på bloggen i desember ...husk at det er dere som holder liv i bloggen :) DA ønsker jeg dere alle en riktig ,RIKTIG

                             GOD JUL ALLE SAMMEN 
                               JULEKLEM FRA VIBEKE

  0 0
 • 12/30/18--10:56: Romjulsdager 2018
 • Så er nok en vakker desember snart historie...og jeg er like vemodig hvert år...Har ikke lyst til å gi slipp på denne gode,kreative fine tida. 

  Så med disse bildene ,takker jeg for den fine desember vi har hatt og for alle som har tatt seg tid til å titte innom :)  Kjære alle sammen, TAKK for i år og jeg vet jeg ikke har vært like ivrig på bloggen som jeg pleier...
  noe jeg skulle ønske jeg kunne få mer tid til i min hverdag..Men slik som min hverdag har blitt må jeg ofre noe og savner veldig å ta mer bilder og skrive til dere der ute. Godt er det å se at dere fortsatt er med meg og legger igjen hyggelige spor...jeg er veldig heldig !

  Planen for 2019 er å bli godt kjent produktet Miss Mustard milkpaint . Jeg er nå deres nye forhandler i Norge og vil selge den i Vibeke Design butikken . Dette krever at jeg blir trygg på alle produktene innenfor Miss Mustard milkpaint og kan tilby den beste inspirasjon og faglighet til dere der ute.
  Kjenner jeg gleder meg stort til dette og dette er også noe jeg har ønsket i flere år. Endelig skal det skje :)))

  Ønsker alle et riktig godt nyttår og gleder meg til alt vi skal dele i 2019 !

                    Siste juleklem for i år,  fra VIBEKE