Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

You can`t use up CREATIVITY..the more you use ,the more you have....

older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 36 | newer

  0 0
 • 10/13/16--13:06: "Drømmebordet"...
 • Ja dere vet jeg lider av bordmani og har hatt ENDEL bord opp gjennom tiden. Men dette gamle bordet er noe av det fineste jeg har eid. Det var også grunnen til at vi dro tilbake til Danmark nå i høst , for vi måtte bare ha med dette hjem. Noen overraskende skavanker hadde det men min mann fikk fikset det og nå er bordet blitt en skatt... i mine øyne :)

  Denne møbelstilen er fra 1920-30 tallet og jeg har nesten bare møbler fra denne tiden i huset nå.
  Og blir ikke lei.. heller motsatt....for nå som jeg er mye mere rundt på loppis/antikkbutikker dukker det opp skatter fra denne tiden ganske ofte...og jeg blir fortapt nesten hver gang :)

  Bordplaten er beholdt i sin opprinnelighet og kun satt inn med litt hempolje fra http://missmustardseedsmilkpaint.com/ . Milkpainten er også derfra og dette er fargen : Farmhouse white . Tilslutt har bordet fått litt pussing med sandpapir , her og der for å få sin slitte look.

  Min lille butikk er for tiden stapp full av de vakreste ting og jeg er super fornøyd med utvalget. Det har denne uken ankommet møbler ,keramikk og glass fra Sverige . Det er også kommet et stort parti med nye zinkbøtter og flott lykter som vist på bildene under.
  Er jo bare blitt så glad i gult...og samler på tekstiler som er i denne herlige nyansen !


  Lekre lykter.....virkelig etter min smak !
   

   
   Ønsker dere alle en stråååålende helg og varmt velkommen til oss på søndag ! Om du lurer på pris på de enkelte varene jeg har lagt ut i det siste er det bare å sende meg en mail. Nå har du muligheten til å sikre deg noen unike ting :)

                                                 KLEM FRA VIBEKE

  0 0
 • 10/21/16--23:03: Sett bremsene på !

 • Dere vet det nå..at jeg ELSKER høsten !
  For første gang på veldig lenge har jeg lyst
  til å bremse denne herlige tiden.
  Jeg får rett og slett ikke nok
  av alle fantastiske farger
  som naturen har å by på, og
  kjenner at vinteren kan vente en stund til...
  I dag fasineres jeg av epler...
  ja det er og blir favoritt naturmaterialet mitt
  på denne tiden.

  To herlige ting jeg også fikk med meg fra Cederberg Antik i Sverige var gamle striesekker
  og gamle rustikke spader. Striesekkene skal brukes til putetrekk og duker til jul.
  De gamle spadene har en spesiell historie og er brukt av ungarske soldater fra 2.verdenskrig.Utrolige rustikke og fine og at de har en spesiell historie er jo ekstra gøy.

  Salget i "popup"butikken i orangeriet går bra. Nå har jeg bestemt at vi holder på litt til men at man kan avtale om man ønsker å ta en tur. Dette kan gjøres på mail eller melding på Instagram. Det blir altså ikke flere offisielle åpningsdager før jul for i desember er orangeriet "hellig"hi,hi..Da skal det nemlig hygges MYE her inne med førjulskos .   Kjære alle sammen , nyt de fine høstdagene og sett pris på ALT det vakre som naturen har å by på.

                                                      KLEMMER VIBEKE

  0 0
 • 10/25/16--11:24: Skatter til salgs !
 •  Nå er orangeributikken åpen noen få uker til og her er noe av det du kan sikre deg ! Dette er unike ting fra Cederberg Antik i Dalarna i Sverige . Og som dere ser har en vakker skatt av en lampe kommet på plass...og den er IKKE TIL SALGS..hi,hi :)For det er det vi har manglet her inne ,en lampe som vil gi oss et koselig lys . Vi er virkelig fornøyd med denne skatten av ei lampe :)
   Mange er betatt av disse vakre glasskrukkene og disse kan brukes til så mangt....
   Her ser dere også et annet gammelt bord fra Sverige....et fantastisk møbel med den vakreste orginale patina ! De lekre lyktene er fra Affari......utrolig fine nå i høstmørket .
   Kurven er fra Affari og er både flott å se på og til oppbevaring.   Rustikk zink ...som er veldig fin til grønt....og gjør seg nok med en liten gran oppi nå som det snart skal pyntes til jul :)
  Taburetter og gamle sjarmerende knaggrekker, fine detaljer
  som setter preg på interiøret.
     I dag ble det tur til favorittplassen min igjen, Mule varde. Dette stedet besøker jeg ofte og her er det like vakkert til alle årstider....men jeg som elsker høsten blir ekstra inspirert av å vandre her nå på denne tiden.
   Den lille vakre lekestua....et av mine favoritt motiv herfra.
  Ned mot vannet vil Nure...han elsker dette stedet :)


  " Dagens fangst " konglene er litt spesielle i formen, lange og smale og er flotte til dekorasjoner nå fremover.  Herlig å samle inn naturmaterialer på en slik plass og stedet er jo fredet så man plukker bare ting som ligger på bakken. Og denne gangen var det nok å ta av .
  Om dere ønsker et besøk eller har spørsmål om varene i butikken er det bare å ta kontakt på mail.

                                                        KLEM VIBEKE
   

  0 0
 • 10/30/16--00:09: Nye skatter i vårt hus !
 •  Jeg opplever sjelden å nærmest "ramle" over gamle skatter....Men denne uken skjedde det altså :)
  Jeg var nettopp begynt å gå tur med Nure da jeg oppdaget at naboen kom ut med noen store tunge møbler. Jeg så ikke framsiden av møblene men så fort at dette dreide seg om noen gamle skatter..(Jeg tror jeg har en innbygd radar for sånt... :))  Møblene skulle på gjenbruk for nå var de ferdig med dem...og da måtte jeg jo spørre om jeg kunne få :) Lykkelig eier ble jeg da av en gammel vakker kommode og en skjenk som vist på bildet denne kvelden . Fredagkveld malte jeg begge møblene og nå står de plass hos oss og bare GLEDER !
   Denne flyttet inn i stua og har blitt milkpaintet med "farmhouse white "med maling fra http://missmustardseedsmilkpaint.com/ . Nettopp en slik skjenk liker jeg veldig godt, den er enkel og rustikk i sitt utrykk og gjorde seg derfor godt med dobbel tallerkenhylle over. Endelig skulle jeg få denne møbleringen igjen...har savnet den veldig ofte på kjøkkenet...Men nå fant jeg ut at dette går veldig fint i stuen også :) Alltid løsningsorientert når det gjelder å få plass til nye skatter i hus vet dere.....:)

   Nå kom alle mine "hvite" tallerkener til sin rett igjen og det har jo blitt "noen "gjennom årenes løp..
  Den gamle melsekken er blitt putevar på den gamle franske benken. Og disse kan man bruke på mange måter...for eksempel sy brikker eller duker om du vil . Disse er fra Cederberg Antik.
   
   Og så er det denne vakre skatten...en gammel kjøkkensofa fra Sverige. Den har en litt artig historie bak seg for den har vært med i svenske "Farmen " :) Utrolig flott og stor og jeg kommer ikke til å male den...nei den er vakker som den er og jeg har kun trukket den om i linstoff. Under sete står det
  1899...så denne er virkelig gammel men fortsatt veldig solid . Nure måtte prøvesitte den han også...her skal vi jammen kose oss i ukene fremover...med julemusikk,juleknask og julepynt :)))))
   
  Jeg har også lagd høstkranser denne uken for med alt naturmateriale som florerer nå MÅ man bare bli inspirert :) Har funnet noen litt spesielle kongler denne uken som er lange og smale og veldig ekle å dekorer med

   Det vakre gamle bordet er til salgs i butikken...og er virkelig  en skatt :) Men imens det venter på en heldig eier kan jo jeg leke meg litt med det :)
  Nyter kreative dager her inne så ofte man kan...det er bare GULL på mange måter for en litt sliten kropp man kan oppleve å ha innimellom det :)

                                Snart venter november og jeg har begynt å glede meg til jul....:)

                                                   KLEMMER VIBEKE

  0 0
 • 11/08/16--08:40: Julereportasje i LevLandlig
 • I fjor jul fikk jeg besøk av Liv Sandvik Jakobsen i vårt hagehus . Der ble det laget julereportasje som nå i disse dager er å se i Lev Landlig sitt julemagasin...Og jammen ble det ikke første side i dette flotte magasinet også....STAS altså :)  Velkommen for en titt du også  !
   Nettopp denne dagen var vi ekstra heldig med juleværet også....for utenfor dalte snøen ned og skapte den ultimate julestemning  :)
   Det er dekket for julegrøt !


  Naturmaterialet som jeg er så glad i skulle få fokus i denne reportasjen...ingen jul uten gran...og kongler for meg :) Vi er veldig fornøyd med både bilder og tekst i denne reportasjen , TAKK til Liv som  har gjort en strålende jobb igjen .
  Vi har fått mye snø siden siste innlegg her inne og det har satt meg i en veldig tidlig julestemning....jeg må nesten sitte på hendene om dagen for å ikke begynne å pynte rundt i huset, hi,hi...

  Høvelbenken har flyttet inn og er som skapt for rommet og omgivelsene her inne...nå spørs det om den noen gang kommer ut herfra igjen :)
   "Lysfatet "er fra Ungarn og er en veldig gammel kakeform. Falt pladask for den hos Antik Cederberg og den vil bli mye brukt i tiden fremover.
   Vottene mine sniker seg med overalt om dagen....går ikke ut uten i denne kulda. Sjarmerende er de med litt smeltet snø på :)
  Jeg er jo heldig som fått denne gryende julestemningen over meg for jeg holder på å jobbe med forberedelser til åpningen av Bryns blomster julebutikk. Der skal jeg vise hvordan man kan pynte til jul med gjenbruk , dekorasjoner med naturmateriale  og ulike kreative måter å pakke inn julegavene på. Det gledes stort og storkoser meg med å samarbeide med slike kreative  og inspirerende folk.
  Jeg kommer tilbake med bilder fra våre forberedelser ut i neste uke.

  En liten smakebit på hva jeg jeg pusler med til denne kreative kvelden.....Dekorative "til og fra "lapper til julepakkene...:) Kan tro jeg koser meg når jeg svinger den hvite pennen til juletoner.....som jeg for lengst har begynt å høre på :)))))


                                          KLEM VIBEKE
   

  0 0
 • 11/15/16--12:35: Gammel skatt...i juledrakt !
 • Ååååå som man har gledet seg til dette...nemlig å kle den gamle kjøkkensofaen i juledrakt ! Ja jeg klarte rett og slett ikke å vente lengre . Stoffet jeg har trukket den om i er fra Stoff og Stil og er virkelig vakkert synes jeg...så nostalgisk, skandinavisk og rustikk....akkurat som denne dama liker det :)
  Med stripete puter som også er fra Stoff og Stil og med disse herlige saueskinnene blir det hele lunt og rustikk.
  Epler ,furukvister og kongler tar plass i orangeriet ..........det pyntes til jul her inne nå og da må alle disse tingen på plass :)


   Brun rustikk emalje kjøpt hos Antik Cederberg i høst og en gammel kakeform fra et museum...funker fint som lysestake også den :)


  Til helgen blir det mere pynting både her inne og utendørs....det blir KOS ! Men nå går all fritid til forberedelser til Bryns blomster juleåpning . Vi har virkelig hatt noen kreative dager sammen og jeg stor koser meg...Nå begynner alt å bli klart for den store kvelden og jeg lover at det blir bilder fra denne begivenheten senere :)

  Torsdag 17. nov kl 20 - 22 er alle velkomne til en juleinspirert aften hos Bryns Blomster. Håper vi ses !

                                       KLEM VIBEKE

  0 0

  Så er årskalenderen min ute !Og igjen var det vanskelig å velge ut 12 bilder som skulle få komme med...men jo mere jeg har bladd i den føler jeg har gjort det til en vakker "reise"året gjennom :)

  Alle bildene er vist på bloggen og instagram gjennom året , så mange vil nok (forhåpentligvis) oppleve et gledelig gjensyn :)
   I år har jeg også trykket opp noen julekort av mine favoritt julemotiv ! Så artig å se bildene sine på glanset papir :)


  Om du ønsker å kjøpe en slik kalender eller kort kan du sende meg en mail på Vibekedesign@hotmail.com .
  Prisen er 150,- pr stk kalender og 30 kr kortet .

  INSPIRASJONSKVELDEN
  med Bryns Gartneri
  Torsdag hadde vi en fantastisk inspirasjonskveld på Bryns Gartneri og MANGE tok turen til oss...TUSEN TAKK nesten 300 stk som møtte opp for å bli juleinspirert denne kvelden...så herlig å se så mange positive og glade mennesker :)

  Vi hadde dekket fire forskjellige festbord med blomsterdekorasjoner fra Bryns gartneri .Serviset og glass er lånt  fra "Til bords " og Home & Cottage . Tusen takk til disse forhandlerne som lånte oss de vakreste ting.

   "Alv " servise og vakre glass fra "Til Bords "telysholdere fra Bryns blomster
   "Magnor glass og tallerkener fra "Til Bords "
   Herlig tapas fikk også de som tok turen denne kvelden og de 50 første heldige fikk en spennende "goodybag "....

   Jeg kunne by på ulike kreative måter å pakke inn på....:)


   Mange som ønsket å bli inspirert denne kvelden :)
   Ulike måter å lage en adventslysestake på i herlig rustikk gjenbruk ...
   Oldemors gamle saftflasker fikk mye hyggelig oppmerksomhet...en ide alle kan få til :)

   Bjarne på Bryns Blomster hadde laget en vakker kreasjon som skapte magisk stemning denne kvelden !

  Serviset "Nostalgi" bestikk og glass fra Home & Cottage. Et skikkelig rustikk bord i svart og grønt !

  Dette var en opplevelse jeg sent vil glemme og det kan jeg takke Bryns Blomster for og ALLE dere som tok turen denne dagen :)

  Håper på en gjentagelse i fremtiden....og utstillingen står ut denne helgen om du ønsker å se .

                                              VARM KLEM VIBEKE

  0 0
 • 11/24/16--03:33: Førjuls inspirasjon !
 • Jeg er for lengst i gang med å pynte til jul...tror jeg aldri har vært så tidlig ute med å skape jul rundt meg som i år. Men kjenner man at noe er lystbetont ..ja så synes jeg man skal gjøre det man føler for...så får naboene synes hva de vil når stjerna henger i vinduet en uke for tidlig hi,hi....I dag byr jeg på litt adventinspirasjon og jeg liker som dere vet å blande naturmateriale og gammel gjenbruk...og alle disse modellen jeg viser i dag er laget nettopp av dette :)

   Her er en gammel trekasse brukt med oasis oppi for å sette lysene stødig. Edelgrankvister, små "tyttebær lignende"planter (husker dessverre ikke navnet...) og svibler dekoreres rundt lysene.
  Og jeg VET at dette ikke er en brannsikker dekorasjon men anbefaler jo som vanlig at en slik dekorasjon går du ikke fra uten tilsyn.
   Å jada nissene fra Maileg er på plass og som dere ser, det blir rød og hvit jul i år også !
   Gøy å skape og leke seg litt med barnslig jul også...sånt blir jeg bare i godt humør av :)
   Røde og hvite tekstiler....gamle og nye om hverandre .
   Min mamma som har fått meg til å bli så glad i julen, lagde dette bilde til meg for noen år siden. Favoritt motivet mitt fra Carl Larrsons jule jente og herlige jule sitat ....er så glad i det og gleder oss til å henge det opp hver jul.
  Her er en gammel sinkbøtte fra Danmark fylt med lys og skjønne planter fra Bryns Blomster. Veldig enkel og dekorativ.
   Gamle saftflasker fra oldemor er en variant som har vært med meg en stund. Veldig enkel den også og en variant alle kan lage.

  "Paradis epler "så utrolig dekorative og holder seg lenge i dekorasjoner. Disse er fra Bryns Bartneri.
  I neste innlegg blir det innpakningsinspirasjon ! Også en av mine favorittsysler i desember...:)
  Riktig fine dager inn mot advent alle sammen !

              Snart juleklem fra...........VIBEKE

  0 0
 • 11/29/16--23:05: Det er JUL hos oss !
 •  Jeg har vært mange slags stiler "JUL" de siste årene , men den absolutte favoritt stilen er nok denne...RUSTIKK JUL. Og rødt er en velkommen farge ...i forhold til år med bare hvitt.
  Julestrømpen her er fra Home & Cottage og er ny for året...jeg ble så inspirert av den og de glade fargene.
   Alle de gamle skattene her som rød emalje,bordet (som er til salgs..) trekassen ,taburetten,trauet og glasskrukkene er fra Cederberg Antik i Sverige. Konglekransen er laget for en kunde, super enkel å lage. Laget av kongler og furukvister.
   Her kommer noen tips på innpakning til jul.... Og jeg som elsker å skrive og tegne har lagt ekstra vekt på "til og fra"lappen.
   

   Girlanderen er fra Panduro og er lett å forme. Lappene er festet med "puter" eller brettet teip slik at den blir dobbelsidig.
   
   
  Ute er det JUL for lengst og alle lys og trær er på plass......Så koselig å ta seg en tur ut på kveldene nå...det glitrer i hver en krok av nabolaget :)
   Nytt for i år her er at jeg har laget en girlander med kongler over døra på orangeriet...Når alt var ferdig satt jeg igjen med såre fingertupper, kvae ,varme røde kinn og.... "jul i Skomakergata"følelse:)))))) Elsker granbar og kongler til jul....og langt ut i februar også..for det er en flott vinterpynt.
   Mindre juletre her inne i år...men like sjarmerende som det forrige:)

  Da ønsker jeg den vakreste måneden jeg vet, varmt VELKOMMEN !
  Jeg gleder meg til alt vi skal dele der ute....

                       Og her kommer årets første..
                         JULKLEM FRA VIBEKE
                           

  0 0
 • 12/11/16--09:30: Julens dekorasjoner !
 • NÅ nærmer det seg veldig alle sammen....og jeg kan ane en liten julefølelse liggende på lur... :)
  Jeg går ikke rundt og føler den store julegleden hele desember må jeg innrømme...jeg som mange andre har nok å henge fingrene i og i år fikk vi en ekstra utfordring med å sende kalendere og kort rundt om i verden....Det ble mye på en og samme gang , men tror vi har kommet godt i havn nå og kanskje det er derfor julefølelsen kommer litt snikende.....Eller kan det være pepperkakebakingen som gjorde det i år....? For i år gjorde jeg noe helt annet enn de tidligere pepperkakeprosjektene...jeg lagde meg en liten pepperkakeby !
    Jeg har sett bilder av lignende prosjekter på Pinterest ,men jeg ønsket å lage ekstra stemning og lagde mange vinduer slik at når jeg satte telysholdere bak....ble det en magisk stemning :) Så fantastisk moro å lage at jeg lager i dag en liten by til...:)
  Slik gjør man det : Jeg bruker fri fantasi når husene skal lages og skjærer de ikke ut før de ligger på bakepapir. Noen små og noen litt større.
  Så setter jeg husene sammen med knekk og lar de fortsatt ligge på bakepapiret
  Jeg bruker rikelig med knekk mellom skjøtene slik at de holder godt sammen når de skal fraktes til "endestasjon"...for det er da den kritiske fasen slår inn hi,hi...Vi var tre personer som fraktet vår by opp på hyllen her på kjøkkenet...og kan vel si at det var et skikkelig risiko prosjekt å lage et så stort aller første gangen...Men så gikk det bra og byen står like stødig i dag :)

  Melispynting gjør jeg før byen settes på plass og for å få glasuren tykkere og lettere å jobbe med bruker jeg eggehvite i stedet for vann . Jeg bruker også kakesprøyter når jeg dekorer. Helt til slutt drysser jeg litt melis over med en tesil for å skape et lite snøfall over det hele.....:)


  


   Kjøpte et fuglenek i går....men det har ikke rukket å komme ut enda....For det var så utrolig dekorativt her i mitt kreative julehjørne her i orangeriet....


   Tips til en vakker og enkel dekorasjon nå som det nærmer seg jul, er denne lille juletre oppsatsen. Jeg har brukt en gammel suppeterrin denne gangen. Treet settes opp i en vase eller syltetøyglass( som jeg har gjort). Rundt glasset har jeg støttet opp med oasis . Deretter dekker jeg det rikelig med mose som jeg har plukket i skogen og pynter med de små villeplene jeg plukket i høst . Her er det også fint å bruke paradisepler.

  Disse søte lysestakene fra Affari kom i forrige uke,,,altfor sent levert dessverre...Om du ønsker en slik til jul er det mulig å få kjøpt, men sender ikke dessverre....
  Fortsatt fine desemberdager der ute......:)

                              JULEKLEM FRA VIBEKE

  0 0

  Nytt for året er disse små julebjellene fra Panduro. Jeg bruker de i flere av julens dekorasjoner i år og jeg synes de er utrolig dekorative. Her pynter de opp mine gamle rustikke skøyter ved inngangen. Skøytene er så sjarmerende og bærer preg av å bli mye brukt...for oppi er de helt nedslitt..så disse har mange skøyteturer bak seg :)  Julebjellene er også blitt brukt til innpakning av julegaver i år...både sløyfebånd og papir er fra Panduro. Har også kjøpt disse vakre islandske vottene på et marked i år...så gode ,varme og vakre :)

  Jeg har også fått kjøpt inn noen skjønne juleroser i år. Så fantastisk vakre med alle sine blomster og knopper. Disse er fra Bryns Blomster.

  Det jules på kjøkkenet nå..og her inne er det ferdigpyntet.
   Siste pepperkakesprell fra meg er over for i år også og det ble en ny liten pepperkakeby her inne.

  Og her er de små bukkene på vei ut i snøværet......elsker å være litt barnslig jeg...så her får man lekt seg litt i utrykket :)   Den gamle svenske boksen er en kjær ting....og skal i år få pryde her inne med hvite amaryllis og granbar. Veldig enkelt men også veldig vakkert i mine øyne.

   Den gamle striesekken som fungerer som pute er fra Antik Cederberg . Så fin på den gamle franske benken.
   
  Slik har jeg pyntet ved inngangen i år...
  mye granbar som dere ser....ingen vinterpynt uten !
   
  Ønsker alle en riktig god helg
  der ute...og neste uke
  er jeg tilbake med mere juleinspirasjon !
   
  Juleklem fra Vibeke

  0 0
 • 12/22/16--22:25: Det er JUL
 •  
  Kjære alle sammen...
  endelig er det JUL !
   
   
  Og nå står julehuset klart for å feire julen 2016 . I stuen holdes det i hvitt, grønt og sølv i år....en kombinasjon jeg er veldig svak for ved disse tider. Vakre blomster er med på skape den rette stemningen og både roser og amaryllis hører med. Det er ikke lett å finne en fin passende vase til lange amaryllis men i år hadde jeg disse flotte gamle glasskrukkene fra Cederberg antik...de passet perfekt :)

  I år har jeg også "pimpet "opp med selvlagde girlandere....så moro, enkelt og stemningsfullt...
  Denne er laget av eukalyptusgrener, furukvister og paradisepler. Jeg har brukt en grønn ståltråd og bundet naturmaterialet fast i den. Kun brukt små kvister av alt for å ikke gjøre den for dominant.

  Pepperkakebyene mine har jeg opplevd stor glede med i år....en glede som har spredd seg over flere steder der ute i verden :) Daglig har jeg de siste ukene opplevd å få bilder tilsendt på mail, telefon og tagget på instagram at folk som er blitt inspirert. Det som er ekstra gledelig er at både voksne og barn gjør dette til en felles aktivitet og finner glede, hygge og mestring med dette..Fantastisk moro å oppleve og TAKK for alle tilbakemeldinger og bilder fra dere der ute :)

   Så gjenstår det å si  GOD JUL herfra og TAKK for alt vi har delt gjennom desember...for min del har jeg holdt på med jul siden oktober og synes det er greit at julaften banker på døra snart,hi,hi... 
  Nå ventes snart en liten juleferie på meg og det er ikke vanskelig å kjenne at man trenger i år :)
                                          
   Kjære alle sammen nyt den vakreste tiden i året....
                             JULEKLEMMER FRA VIBEKE
    

  0 0

   Ååå som man nyter julens late..og vakre dager :) I dag byr jeg på litt mere juleinspirasjon..og i stuen holdes julen hvit i år...Og når jeg skal skape feststemning i huset spiller blomster en stor rolle.
  Her har jeg laget en festbukett med hvite roser, anemoner ,hvite bær og granbar.


   Hvite amaryllis hører også julen til...
  Den gamle lampen på skjenken er svensk og har vært med oss i noen år.For første gang i denne julen har vi tatt den i bruk....og herrlighet for en skatt dette viser seg å være...Det vakre mønsteret i skjermen er helt nydelig og jeg må stadig bort å betrakte den.
   På årets julebord er det dekket i enkelt ,rødt og grønt. Linduken er en kjær ting og brodert av min kjære mamma. Alt brodert i samme Carl Larsson stil som broderiet på veggen.
   I år fant jeg et "mini" tre hellig kongers " lys...så koselig og søtt...her på julebordet.

  Amaryllis.....kanskje den vakreste blomst....ever :) Må bare omgi meg med masse av dem i disse juledager.

   Har man en rikt dekorert duk som dette kreves det ikke så mye pynt synes jeg. Derfor holder med litt grankvister, Ingrid Marie epler og paradis epler.
  Jeg NYTER disse vakre juledagene og håper du gjør det samme der ute....
                               
                                        VARM KLEM VIBEKE

   

  0 0
 • 12/29/16--22:32: Tilbakeblikk del 1 2016
 • Velkommen til første del av mine tilbakeblikk i 2016. En stille romjulsmorgen i huset og jeg sitter å reflekterer over året som har gått...nei det skulle ikke bli noe "tilbakeblikk"i år her på bloggen tenkte jeg....det hadde lissom ikke skjedd noe...Men så begynner man å bla litt i bildearkivet sitt og finner ut at joda her har det skjedd litt av hvert...som jeg ønsker å dele med dere der ute :) Jeg tar dere med fra januar hvor jeg ofte var kreativ i orangeriet....når det var mulig å være der for kulda var ganske intens på den tiden...

  Og allerede i februar begynte jeg å flørte med våren ....Elsker fargene i bildene og dere som "kjenner"meg vet at dama er svak for lyseblått tonene....:)

  Det er fastelaven og boller og vårlige blomster får komme inn på kjøkkenet :)
  Jeg tester ut milkpaint igjen og denne gangen på et flott gammelt bord....

   Jeg pusser opp flere ting gjennom året med denne fantastiske malingen.

  Våren melder sin ankomst og jeg tilbringer mere tid i orangeriet. Her kan jeg være kreativ på flere måter og komponerer stadig flere vårbilder med favorittfargene mine .  Så  lager jeg min første "pop up"butikk i orangeriet og møter mange hyggelige folk der ute som ønsker å besøke både meg og orangeriet. Skikkelig stas !
  Ved påsketider bestemmer jeg meg for å ta en pause fra bloggen
   ...ja kanskje slutte helt...
  En uventet og utrolig respons opplevde
  jeg i den tiden.
  Meldinger,mail og møte med folk
  var rørende å kjenne på...
   
  Det tok litt tid og jeg fikk både kjenne og tenke litt
  på hva jeg ønsket å gjøre fremover..
  Og jeg landet på å fortsette , men ikke så aktivt som før.
  Det har fungert bra og jeg
  er glad for den beslutningen.
   
   
   


  Dennevåren sår jeg urter,tomatplanter og blomster....ikke alt gikk etter planen men veldig gøy var det...og prøver meg på nytt til våren igjen.
  En herlig vårtid venter...og jeg gjør det jeg liker aller best...komponerer bilder med blomster i herlige farger :)


   Deilige dager i orangeriet nytes og ytterdøren som dere ser et glimt av her males i milkpaint " boxwood"...Noe jeg ikke angrer på :) Fantastisk struktur ...og farge.
  I sommer hadde vi et kreativ sprell i hagen...En av tujahekkplantene hadde dødd og vi fikk et stort hull i hekken...Det var da ideen om å sette inn en gammel dørlem kom....:)

  Et gjesterom ble også til denne sommeren og jeg innredet kun med ting vi hadde liggende eller kjøpt brukt.

  Her har jeg kost meg med ulike kreative aktiviteter og jammen er det deilig å ha et rom for seg selv :)
  I kommende dager vil andre del med "Tilbakeblikk 2016" komme....så velkommen tilbake alle dere gode der ute :)

                                                                 Klem Vibeke
   

  0 0
 • 12/31/16--08:41: Tilbakeblikk 2016 del 2
 • Andre del av "Tilbakeblikk 2016 " kommer her....og vi har en frodig sommer her :) Jeg elsker jo blomster og komponerer bilder etter farger og struktur.....Mulig mine favorittmotiv det...
   Så tar vi en liten tur til Danmark hvor vi finner altfor mange vakre ting.....som vi ikke klarer å få med oss hjem...Så derfor planlegger vi allerede før vi reiser hjem at vi tar turen tilbake i september.....
   Ikke visste jeg da at det lyse bordet skulle en dag få pryde stua vår en vakker dag i oktober....:) Mulig det vakreste bordet jeg noensinne har eid....etter en del oppussing :)
   Innleggene preges av alle skattene vi fikk med hjem i den tiden....Det vakre gamle fatet og hyllen under her.
  Jeg milkpainter en gammel skuveseng....som finner en ny heldig eier senere denne høsten.
   Og min fantastiske snille svigermor tryller med strikkepinnene igjen....Røverkofta fra Wiola blir min :)
  August kommer med alle sine farger og former.....og alle blomstene her er sådd av meg selv....hi,hi faktisk en ting jeg er litt stolt av :)))
   Frodige pelargoner preger interiøret....og vi får fint og inspirerende besøk av to dyktige journalister som skal lage sommer reportasje hos oss..

   Resultatet får si se i Vakre hjem og Interiør i 2017 . Det blir spennende å se :)  Mere milkpaint prosjekter som denne skjønne benken....den ligger fortsatt ute for salg og venter på den rette eier...:)

  Vakre september kommer og jeg holder åpent igjen i "pop opp" butikken.
   Mange bruktfunn fant nye eiere i denne tiden ......og snart ankommer mine nye varer fra Affari :) Jeg pusser opp et vakkert lintøy skap som tar plass i orangerit .
  Høstinspirasjon.... og jeg bruker masse naturmaterialer når jeg lager et høstbord. Nye farger blir testet ut....og jeg ELSKER denne kombinasjonen :)
  Så ankommer de nye varene fra Affari.....
  og det blir mye hyggelig besøk i butikken.
  Det kommer folk langveis fra
  og jeg blir både rørt og glad for interessen fra dere der ute .  Så står turen til Antik Cederberg for tur ....en laaaaang tur men for en fantastisk opplevelse!
  Aldri har jeg opplevd å gå på et sted som hadde ALT jeg likte. Og ikke bare hadde denne mannen de vakreste ting å tilby men viste det seg også at han selv var en skjønn, god og spennende  mann....som er blitt vår venn.
  Det er det som er så fantastisk ... at man møter så mange spennende, varme og gode mennesker på disse turene. Mange fine vennskap har oppstått de siste årene :)
   Her er litt av fangsten for denne gang og på nyåret tar vi turen igjen. Det GLEDES !!!
  Det er høst i orangeriet  og en vakker lampe tar plass :) FOR et vakkert smykke ! Nå kan det tilbringes mange kvelder der inne med godt lys...og neste år håper jeg på flere inspirasjonskvelder her inne. Mere info om dette vil komme til høsten i 2017.
   Vi får et tidlig snøfall.....og med det kommer juleinspirasjonen....
   Jeg opplever en fantastisk jule inspirasjonkveld med Bryns Blomster. SÅ utrolig mange mennesker som ønsket å ta turen for å bli juleinspirert. Takker Home & Cottage og Til bords som var med å sette stort preg på denne kvelden!


  I år var vi  i Lev Landlig sitt første julemagasin,
  det ble en vakker reportasje...

  Og jammen ble det første side også ...stas altså :)
   

  Jeg lagde Årskalender og responsen var overveldende....Innen kort tid var vi utsolgt og kalenderen er nå sendt ut i flere verdensdeler....ufattelig...men veldig gøy selvsagt. TUSEN TAKK til alle som har tatt kontakt :)
   Julen sniker seg på........og det er ikke vanskelig å bli inspirert......Julebilder produserer både i orangeriet og innomhus.
   Et nytt pepperkakeby oppstår i denne tiden og responsen er utrolig....mange tilbakemeldinger fra dere der ute og flere ble inspirert. TAKK for alle bilder dere har sendt meg av deres flotte prosjekter , så fantastisk moro at inspirasjonen nådde ut til dere :)
   
   

  Kjære alle sammen, TAKK for alle varme, inspirerende og gode tilbakemeldinger....Dette året har det betydd ekstra mye...og jeg blir bare rørt over at det finnes så mange positive mennesker der ute....evig takknemlig !

                                       Varme ønsker ut til dere
                                            for det nye året!
                                               KLEMMER FRA VIBEKE                        

   

  0 0
 • 01/03/17--08:10: Vinterlys..
 • Det er kaldt ute og det knitrer i den gamle etasje ovnen her inne i stua...denne vinterdagen. Heldigvis er det blitt lenger lyst om dagen...og jeg elsker at lyset flommer gjennom vinduene og fyller huset med vinterlys...:)

   Det koselige pleddet er fra Home & Cottage. Har ønsket meg det lenge og da er det ekstra gøy å unne seg det når man endelig kan gå å kjøpe det :)
  Vinterstemning på kjøkkenet nå som alle julepynten er borte...
  Jammen var det godt å få bort alle barnåler...og det har det blitt litt av.. med juletrær overalt i huset.
  Jeg begynte jo så tidlig med jul i år, faktisk i oktober...så for meg var det ekstra godt å få ryddet bort i år.  
  Men litt vinterpynt som denne kransen skal få glede oss litt til...Så lenge den holder seg fin kan den henge her en stund.
  Om ikke så lenge inviteres flere farger inn her men foreløpig holde det vinterlig og hvitt her inne....akkuratt som den dama her liker det :)
  Fine januardager der ute !

                                                  KLEM VIBEKE

  0 0
 • 01/05/17--23:00: Natur & rustikk
 • Om sommeren er det blomster som er den store inspirasjonen i mine bilder og om vinteren er det kongler...I alle varianter . Jeg synes de gjør seg perfekt til min rustikke stil og i orangeriet er det nettopp denne stilen som dominerer.
  Fatet som pryder bordet her en gammel bakeform .Helt fantastisk rustikk og herlig form. Både denne, de små glass holderne og glasskrukke er fra min favoritt antikk forhandler Cederberg.
   I sommer kom en telefon om jeg  ønsket å kjøpe denne høvelbenken....godt jeg tok det tilbudet...for kjære tid ! ..som man er blitt glad i dette møbelet. I perfekt rustikk,slitt og full av historie stand står den nå i orangeriet.
   Fantastisk gammel flaskekasse fra Cederberg og gammel sinkholder er også fra Cederberg.

   Er det rart man er glad i å dekorer med disse og at de har fått navnet "skogens roser" er ganske passende synes nå jeg ......
   
   
                                              Vakre..fine januardager til dere der ute !
                                   
                                            KLEM VIBEKE 

  0 0

  Ante ikke at et lite hus som vi valgte å bygge i hagen for to år tilbake...skulle være til glede for mange der ute :) Stadig kommer det mail og spørsmål om dette lille huset . Noen ønsker tips og råd til egen prosess og andre bare nyter å få inspirasjon. Ja noen har til og med blitt så inspirert at det i dag står et nesten identisk lite hus i Oslo ...:) Bare moro at flere kjenner seg inspirert der ute og får sin egen lille drøm realisert :)

  I flere år har jeg laget skisser og drømt meg bort i tegninger jeg har skapt på hvert et ledig ark jeg hadde for hånden....ja fortsatt finner jeg en eller annen tegning av mitt lille drømmehus liggende :) Ganske utrolig at jeg skulle få et slikt sted og kan nesten ikke tro det ennå...og mannen min er han jeg har å takke. Han som bare hadde satt opp en levegg i sin "snekkerkarriere" før han heiv seg ut i dette prosjektet. Veldig stolt og glad av alt han har fått til.

  Det måtte derfor bli et lite skilt i akvarell til mitt lille drømmehus....når jeg denne helgen tok fram malesakene igjen :)

  Fantastisk moro å male med akvarell som gir et sart utrykk jeg er spesielt glad i. I helgen fikk jeg kjøpt inn alt jeg trengte til å bli kreativ med akvarell og Panduro har nå stort utvalg å ta av.

  Jeg kjenner jeg trenger å trene på å finne teknikken med denne malingen men nå som akvarellsettet er i hus, kan man jo male når lysten byr seg...og da blir man forhåpentligvis bedre etter hvert :)
   

  Stilen her inne er og blir rustikk og min grønne herlige boks er selve inspirasjonen i dagens innlegg. ELSKER gamle bokser.....og GRØNT da ;)
  At jeg malte døren i grønt angrer jeg ikke på...og snart skal karmen og hylla også males i "boxwood" milkpaint .


   
   

   Prøvde på litt forskjellige motiver og selvfølgelig måtte en liten rev skapes :)
   Gamle etiketter som vises på den gamle trekassa er utrolig sjarmerende...  Så kjære alle dere... TAKK for at dere ønsker å dele gleden dere får over det jeg gjør ...
  Jeg blir både rørt, glad, ydmyk og utrolig inspirert av dere !

                                            VARM KLEM VIBEKE

  0 0
 • 01/21/17--10:47: Januar...i hvitt
 • Januar...og hos oss beholder vi fortsatt vinterfølelsen i interiøret.. Mange lengter etter vår nå og inviterer farger og løkblomster inn..men jeg venter litt til med det. Er blitt mer og mer glad i alle de ulike årstidene våre med årene og vinteren er VAKKER.

  Har lenge gått å tenkt hva jeg skulle gjøre med denne veggen på kjøkkenet..den var på en måte litt "tam" ..Men når vi satt opp en hylle over vinduet her falt alt på plass. Veggen ble lunere og mer spennende. Knektene er laget på en gammel modell  og topplaten er en hvit hobbyplate. Som dere ser går hyller igjen flere steder på kjøkkenet....da blir det mere plass til å pynte, oppbevare...å tørke støv..:)  I stuen går det i hvitt og gammel sølv...
  Oldemors gamle duk henger framme på denne måten så man kan se alle vakre detaljer :)


  Så slik blir det en stund til...hvitt og vinterlig !
  I helgen har jeg vært på Retro & Antikkmessa og ja det ble litt fangst :)
  En herlig trappestige og noen gamle strikkede votter...med masse sjarm...her kommer en titt !
     Disse har virkelig vært i bruk i laaang tid og se hvordan de er blitt lappet sammen...utrolig sjarmerende :)

  Elsker gamle terrakotta potter i herlig patina...trenger ikke bare bruke blomster opp i de...:)

  KLEM VIBEKE

  0 0
 • 01/29/17--22:19: Vinter MAGI

 • Det ligger en del arbeid bak en bildeserie...og spesielt hvis dagsformen ikke er helt på topp kan det lett gjenspeiles i arbeidet ditt. I går hadde jeg en slik dårlig dag og ingenting stemte.. verken med hode eller kropp...Men i dag tok vi fatt igjen...og siden det jobbes med et spennende oppdrag for tiden er det viktig at alt stemmer....og i dag fikk vi et par blinkskudd....med magisk snø! Akkurat det jeg trengte til dette oppdraget...Hurra!
   Å sitte i orangeriet med alle vinduene rundt hvor vinteren flommer gjennom ...er ikke feil..Det er like vakkert vinter som sommer her inne.

   Favoritt teppet mitt...glad jeg unnet meg det noen år tilbake..  Før jul sto en jente å solgte flotte islandske strikkeplagg på en messe og jeg ble helt fortapt i disse vottene.
  Veldig gode og varme..
  og VAKRE !
   


   Og på ønskelisten ligger en kofte i dette strikkemønsteret...:)


   Før snøen kom hadde vi frostmagi utendørs.....så utrolig vakkert når frosten setter sitt preg.

  
  Det blir magi...rett utenfor døren da...
  Snart er januar forbi og februar står for tur...Tiden bare flyyyyr om dagen og jeg håper jeg finner ny energi til å lage flere blogginnlegg i tiden fremover. Jeg har dessverre vært mye dårlig og slapp de siste månedene og har trodd jeg bare var sliten..men kroppen har ikke fungert som den skal så nå håper jeg på" en ny og bedre vår"i ukene fremover.Vi ses alle sammen og TAKK for alle tilbakemeldinger...dere er utrolige der ute...  
                                     
                                             KLEM VIBEKE

older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 36 | newer